Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy az E.ON Energiaszolgáltató Kft. a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (továbbiakban: Hivatal) jóváhagyásával, 2016. január 1-jei dátummal megszüntette egyetemes földgázszolgáltatói tevékenységét.

A Hivatal a FŐGÁZ Zrt.–t (Fővárosi Gázművek Zártkörűen Működő Részvénytársaság, 1081 Budapest, II. János Pál pápa tér 20.) jelölte ki az E.ON Energiaszolgáltató Kft. egyetemes szolgáltatásban vételező földgázfelhasználóinak átvételére, további ellátására.

Az E.ON vállalatcsoport áram és gáz versenypiaci, földgázelosztói engedélyesi, valamint egyetemes áramszolgáltatói működését ezen eljárás semmilyen formában nem érinti.

A szolgáltatóváltással kapcsolatban Önnek nincs teendője.
Az E.ON Energiaszolgáltató Kft. ügyfeleinek egyetemes földgázszolgáltatási szerződései automatikusan megszűnnek, míg az új szolgáltatóval a szerződés az átadás időpontjában a törvény erejénél fogva létrejön, ahhoz új szerződés megkötésére nincs szükség.

Az átadás-átvételi folyamat a szolgáltatás minőségét, zavartalanságát és folyamatosságát nem befolyásolja. Az E.ON Energiaszolgáltató Kft. és a FŐGÁZ Zrt. szorosan együttműködik a felhasználókra vonatkozó adatok, információk átadásában, amelynek folyamata automatikus és jogilag szabályozott.

A szolgáltatóváltás következményei:
A szolgáltatóváltást követően 2016. január 1-jétől

  • az egyetemes földgázszolgáltatói tevékenységet a FŐGÁZ Zrt. látja el,
  • ennek részleteiről a FŐGÁZ Zrt. írásban tájékoztatja Önt,
  • az aktuális számlázással, ügyfélváltozással kapcsolatban a FŐGÁZ Zrt.-t kell keresnie, amelynek elérhetőségeiről a www.fogaz.hu oldalon tájékozódhat.
Az E.ON Energiaszolgáltató Kft. által kibocsátott számlákkal, hátralékkal kapcsolatban továbbra is az E.ON ügyfélszolgálatait keresse a www.eon.hu honlapon feltüntetett elérhetőségeken!